Χρώματα γραμμάτων
Φινιρίσματα γραμμάτων
Χρώματα Πλαστικών

Τα παραπάνω χρώματα είναι ενδεικτικά και δεν αποτελούν την φυσική αποτύπωση των χρωμάτων των ακρυλικών φύλλων.

Πίνακας τιμών ορατότητας επιγραφής

Ορατή Απόσταση Ελάχιστο απαιτούμενο ύψος γράμματος
30 m 10 cm
75 m 25 cm
110 m (οικοδομικό τετράγωνο) 40 cm
150 m 55 cm
225 m 80 cm
305 m 110 cm

Αυτός ο πίνακας τιμών ορατότητας επιγραφής έχει γίνει για εσάς με βάση πληροφορίες που παρέχονται από το Ινστιτούτο Μεταφορών της Pennsylvania, το πανεπιστήμιο Penn State και του Συμβουλίου Επιγραφών Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USSC) c1998. Οι υπολογισμοί βασίζονται στον εξωτερικό (ή φυσικό) φωτισμό επιγραφής με κεφαλαία γράμματα Helvetica χρησιμοποιώντας το βέλτιστη αρνητικό χώρο. Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το απαιτούμενο μέγεθος επιγραφής είναι οι εξής: χρώμα επιγραφής, επιλογή γραμματοσειράς, κυκλοφορία αυτοκινήτων, καιρικές συνθήκες, ή μη σωστή τοποθέτηση επιγραφής. Παρακαλείσθε να συμβουλευθείτε την πλήρη μελέτη για πρόσθετες πληροφορίες.

Μέθοδος Εγκατάστασης: Τοποθέτηση συρμάτινων αποστατών

Αυτή η μέθοδος είναι η πιο δημοφιλής και ασφαλής ταυτόχρονα. Τα σχέδια εγκατάστασης είναι διαθέσιμα και συνιστώνται ιδιαίτερα για την εύκολη εγκατάσταση. Απλώς ανοίγετε τρύπες στην επιφάνεια εγκατάστασης, τις γεμίζετε με 100% αγνή σιλικόνη και στην συνέχεια βιδώνετε το γράμμα στις τρύπες. Οι συρμάτινοι αποστάτες είναι τυχαία τοποθετημένοι, και τα σχέδια εγκατάστασης κρίνονται απαραίτητα για την σωστή τοποθέτηση των γραμμάτων.

Διαθέσιμη μέθοδος για:

Γράμματα τύπου κρυφού φωτισμού
Κουτιαστά Γράμματα
Γράμματα μεταλλικά πλακάτ
Τοποθέτηση συρμάτινων αποστατών

Μέθοδος Εγκατάστασης: Τοποθέτηση Βίδας

Αυτή η μέθοδος είναι η πιο ασφαλής. Τα σχέδια εγκατάστασης είναι διαθέσιμα και συνιστώνται ιδιαίτερα για την εύκολη εγκατάσταση. Απλώς ανοίγετε τρύπες στην επιφάνεια εγκατάστασης, γεμίστε τες με 100% αγνή σιλικόνη και τοποθετήστε μέσα σε αυτές τα γράμματα. Οι βίδες είναι τυχαία τοποθετημένες, και τα σχέδια εγκατάστασης κρίνονται απαραίτητα για την σωστή τοποθέτηση των γραμμάτων.

Διαθέσιμη μέθοδος για:

Γράμματα τύπου κρυφού φωτισμού
Κουτιαστά Γράμματα
Γράμματα μεταλλικά πλακάτ
Τοποθέτηση Βίδας

Μέθοδος Εγκατάστασης: Τοποθέτηση Βίδας με Παξιμάδια-Αποστάτες

Η μέθοδος τοποθέτησης βίδας με παξιμάδια-αποστάτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Αν υπάρχει πρόσβαση από την πίσω πλευρά του τοίχου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παξιμάδια (πίσω από τον τοίχο) ώστε να στερεωθούν τα γράμματα. Επίσης, αν έχετε μια κυματοειδής επιφάνεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παξιμάδια στις βίδες για να στερεωθούν τα γράμματα στον τοίχο στα χαμηλά του σημεία. Χρησιμοποιήστε την εγκατάσταση με βίδες και διπλά παξιμάδια για την τοποθέτηση σε απόσταση από τον τοίχο. Οι βίδες τοποθετούνται τυχαία, οπότε τα σχέδια κρίνονται απαραίτητα για την σωστή εγκατάσταση.

Διαθέσιμη μέθοδος για:

Γράμματα τύπου κρυφού φωτισμού
Κουτιαστά Γράμματα
Γράμματα μεταλλικά πλακάτ
Τοποθέτηση Βίδας με Παξιμάδια-Αποστάτες

Εγκατάσταση με τη μέθοδο Βίδας - Αποστάτη

Τα σχέδια εγκατάστασης συνιστώται για την σωστή εγκατάσταση και είναι διαθέσιμα από εμάς. (Εάν έχετε 2 επιγραφές χρειάζεστε 2 ξεχωριστά σχέδια)

Εργαλεία που απαιτούνται:

1) Κολλητική Ταινία
2) Αλφάδι
3) Τρυπάνι
4) Σωληνάριο σιλικόνης

1) Κολλήστε με κολλητική ταινία την επάνω αριστερή άκρη του σχεδίου εγκατάστασης στην επιφάνεια τοποθέτησης και έπειτα ξετυλίξτε το σχέδιο. Ευθυγραμμίστε το σχέδιο με την βοήθεια του αλφαδιού και έπειτα κολλήστε με την κολλητική ταινία την επάνω δεξιά άκρη του σχεδίου στην επιφάνεια τοποθέτησης.

2) Σημαδέψτε και στην συνέχεια ανοίξτε τρύπες βάθους περίπου 7 cm στα σημεία που έχετε μαρκάρει πάνω στο σχέδιο σας. Αφαιρέστε το σχέδιο και καθαρίστε όλες τις τρύπες που έγιναν με το τρυπάνι (φυσήξτε μέσα από ένα καλαμάκι όλες τις τρύπες για να διευκολυνθείτε).

3) Γεμίστε τις τρύπες του πρώτου γράμματος στον τοίχο με σιλικόνη.

4) Πιέστε το σωληνάριο σιλικόνης πάνω από κάθε βίδα στο πρώτο γράμμα, προκειμένου να αλειφθεί ομοιόμορφα με σιλικόνη.

5) Πιέστε το γράμμα μέσα στις τρύπες, χωνευτό ή χρησιμοποιήσετε ένα παρέμβυσμα(ούπα) προκειμένου να διασφαλιστεί η τοποθέτηση τους επάνω στον τοίχο και τοποθετήστε κολλητική ταινία επάνω στο γράμμα μέχρι να στεγνώσει η σιλικόνη. Επαναλάβετε τα βήματα 3 έως 5 για τα υπόλοιπα γράμματα.Με την ίδια μέθοδο τοποθετούνται και οι επιγραφές με συρμάτινους αποστάτες.

Πώς να αποφύγετε συνηθισμένα προβλήματα εγκατάστασης

  • Οι βίδες τοποθετούνται τυχαία, οπότε τα σχέδια είναι απαραίτητα για την σωστή τοποθέτηση.
  • Ελέγξτε αν έχετε μαζί σας το σχέδιο προτού ξεκινήσετε την εγκατάσταση.
  • Βεβαιωθείτε ότι σας έχουν παραδοθεί όλα τα γράμματα που έχετε παραγγείλει.
  • Κεντράρετε και ευθυγραμμίστε το σχέδιο σωστά πάνω στην επιφάνεια τοποθέτησης.
  • Καθαρίστε την επιφάνεια καλά πριν την χρήσιμοποίηση 100% αγνής σιλικόνης.
  • Φυσήξτε όλα τα υπολείμματα από τις τρύπες μετά το τρύπημα.
  • Σιγουρευτείτε ότι δεν κρατάτε ανάποδα τα γράμματα.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο υψηλής ποιότητας υλικά (σιλικόνη, κολλητική ταινία, κ.λπ.).
Χρώματα Τσερκιών
Συρμάτινοι Αποστάτες

Συρμάτινοι Αποστάτες

Οι συρμάτινοι αποστάτες συγκολλούνται στα πλαϊνά(σόκορα) του γράμματος. Είναι ιδανικοί για χρήση φωτισμού LED. Είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδος στερέωσης των γραμμάτων.
Γαλβανισμένη οπίσθια όψη (Αφαιρούμενη)

Γαλβανισμένη οπίσθια όψη (Αφαιρούμενη)

Οι γαλβανισμένες οπίσθιες όψεις (αφαιρούμενες) είναι κομμένες χειροκίνητα για τέλεια εφαρμογή με τα πλαϊνά του γράμματος. Στηρίγματα συγκολλούνται στην πίσω αφαιρούμενη πλευρά. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για κουτιαστά γράμματα.
Βίδες με ελάσματα

Βίδες με ελάσματα

Λεπτά μεταλλικά ελάσματα τοποθετούνται από την πίσω πλευρά του γράμματος και συγκολλούνται με τα πλαϊνά. Στην συνέχεια συγκολλούνται βίδες πάνω στα ελάσματα. Τα ελάσματα βοηθάνε στην ενίσχυση των πλαϊνών αλλά δεν συνίστανται εφόσον απαιτείται χρήση φωτισμού τεχνολογίας LED καθώς δημιουργούν σκιάσεις.
Ελάσματα

Ελάσματα

Λεπτά μεταλλικά ελάσματα τοποθετούνται από την πίσω πλευρά του γράμματος και συγκολλούνται με τα πλαϊνά. Τα ελάσματα βοηθάνε στην ενίσχυση των πλαϊνών. Επίσης μπορείς να προσθέσεις επάνω τους ταινία διπλής όψεως ή σιλικόνη και να κολλήσεις το γράμμα απευθείας στην επιφάνεια. Δεν χρησιμοποιούνται εφόσον απαιτείται χρήση φωτισμού τεχνολογίας LED όπως επίσης και σε γράμματα που ξεπερνούν σε ύψος τα 20 cm.